A szavazás lezárult.

Budabeats

A Budabeats Records vitán felül az ország egyik legsokszínűbb zenei műhelye. Elég csak a kiadó diszkográfiájára pillantani: megjelentették a nem létező magyar krimi funk műfaj ékkövét (Linda filmzene), a mára már kult státuszú Liza, a Rókatündér című film zenéjét, de ritka magyar jazz számokat ugyanúgy kiadnak, mint az első magyar afrobeat kislemezt (The Mabon Dawud Republic) vagy érdekekes magyar- és külföldi e-zenei vagy akár hip-hop producerek cuccait. A kiadót vezető Dj Gandharva és Von Yodi 15 éve lemezgyűjtők, a hazai, klasszikus értelemben vett ‘crate digger’ kultúra megkerülhetetlen alakjai - nem mellesleg a mai napig kizárólag vinyl-ről játszanak. 10+ éve szervezik saját bulijaikat hol a Budabeats név alatt, hol a szintén általuk gründolt Soul Cure sorozat keretei között, mostanra nagyjából mindenhol játszottak az országban, ahol jó érzéssel dj-zni lehet.
Nem sok csapat van a városban, ami náluk régebb óta és változatosabban lenne jelen a budapesti éjszakában. Az egyik héten tematikus estét szerveznek a lemezparkjukban fellelhető hangminták köré, pár nap múlva már autentikus koncertekkel megtámogatott ős funk built nyomnak, hogy legközelebb organikus klubzenékkel táncoltassanak éppen aktuális magyar vagy külföldi vendégük oldalán.
Nem tartoznak egyik szűken vett szubkúltúrához sem, de könnyedén megtalálják a helyüket a legkülönfélébb helyzetekben is. Hosszú évekig rezidenskedtek a Fogasban, végigjátszották a város összes hátradőlős helyét, de a legnagyobb fesztiválok sem maradtak ki. Ha úgy van (finoman) veretnek a Lärm-ben, ugráltatnak a Gólyában, hűsítenek a Pontoon-on vagy szórakoztatóan okoskodnak egy Madách téri pultban.

Egész sor olyan előadót hívtak meg a városba, akik amúgy garantáltan nem jöttek volna felénk. Velük járt itt a teljes Jazzman Records, a mára szintén intézménnyé nemesült Soundway Records-ot irányító, Miles Cleret, a digger pápa Victor Kiswell, hogy csak egy párat említsünk. Gondosan összerakott afrikai vagy dél-amerikai tematikus bulijaikat azóta emlegetik, akik a részesei voltak.
Az idei szezonjuk is erősnek ígérkezik, a rendszeresen futó estjeik mellett hónapról-hónapra izgalmas, Budapesten korábban nem járt fellépőket hoznak a Pontoon-ra.

Web fields